Nieuwe ontwikkelingen ondersteund met subsidie van OP-Oost en de Europese Unie

DJM implementeert fotonische technologie in nieuwe generatie printers

Het uitgangspunt binnen DJM is altijd geweest om haar klanten en partners de best mogelijke technische inkjetprintoplossing te bieden.

Hierdoor ontwikkelt DJM de inkjetprinttechnologie zoveel mogelijk in eigen huis. Hiervoor is een uitgebreide R&D-afdeling opgezet, die zich naast de ontwikkeling van elektronica ook bezighoudt met de ontwikkeling van software en hardware. De meest recente ontwikkeling is de toepassing van fotonische technologie in de nieuwe generatie inkjetprinters. Deze technologie maakt het mogelijk om enorme hoeveelheden data te verzenden waardoor complexe processen snel kunnen worden uitgevoerd, met als doel de systemen met de hoogst haalbare precisie te laten werken.

 

Subsidie van OP-Oost en Europese Unie

Na een succesvolle pitch heeft DJM financiering ontvangen van de Europese Unie voor de realisatie van dit project. Bij contactloze printtechniek is het substraattransport erg belangrijk om hoogwaardige prints te realiseren. Het hoofddoel van het project is 3-dimensionale registratie van substraatbewegingen en gelijktijdige aanpassingen van de printmodule op nozzle-niveau. Op deze manier wordt een situatie gecreëerd waarin onder alle omstandigheden de perfecte inkjetdruppel wordt gevormd en op de juiste plek op het substraat terechtkomt. Om dit te realiseren is een nieuwe meetmethode ontwikkeld om de ondergrond nauwkeurig te volgen. Er zullen ook sensoren worden ontwikkeld die deze metingen kunnen uitvoeren - in x-, y- en z-dimensie. DJM werkt voor dit project nauw samen met TNO.