Systeem componenten

Solide inkjet systeem componenten om het beste uit uw industriële inkjet oplossing te halen. DJM ontwikkelt en levert duurzame componenten en consumables 

Uw inkjet systeem personalived naar maximale betrouwbaarheid

U wilt investeren in een kosteneffectieve inkjetoplossing waarmee u in kunt spelen op opportunity’s. Het moet een betrouwbaar systeem zijn om uw output te maximaliseren. Om ervoor te zorgen dat uw printoplossing optimaal functioneert, besparen wij niet op industriële inkjet-systeemcomponenten. De betrouwbaarheid van een systeem is gebaseerd op de manier waarop het definitieve systeem is geconfigureerd. DJM investeert tijd, moeite en middelen om de meest betrouwbare industriële inkjet technologie in de markt te ontwikkelen. Alle componenten moeten solide zijn en ontwikkeld om het beste bij de vereisten van het inkjet systeem te passen. Enkele voorbeelden van systeem componenten die door DJM ontwikkeld zijn:

Ink Delivery Systems

Om de effectiviteit van het geselecteerde inkjet printsysteem te maximaliseren, is het Ink Delivery System (IDS) essentieel. Afhankelijk van het type inkt, het type en aantal print modules en het inktverbruik, ontwikkelt DJM de verschillende 'ink delivery systemen', van fles tot bulk, monochrome to full color en meer.

Het juiste 'ink delivery system' zorgt voor een maximale uptime van het systeem, een optimale inktverdeling en een betere TCO.

Standalone web inkjet transportsysteem

Voor standalone web toepassingen heeft DJM een speciale web inkjet transportsysteem ontwikkeld. Het web inkjet transportsysteem is ontworpen op basis van de vereisten van de toepassing, monochroom of full colour en voor het enkel- en dubbelzijdig printen. Voor een optimaal papiertransport zijn de torens voorzien van een baangeleidingssectie en meerdere baanspanning modules. Het transportsysteem kan worden aangesloten op pre- & postprocessing apparatuur.

Print module bevestiging

Voor optimaal gebruik ontwikkelt DJM voor elke print module een speciale bevestiging. Deze zijn nodig om de print module in bestaande machines of transportsystemen te monteren. Deze ondersteunt de print module en maakt een correcte positionering van de print module over het web mogelijk. Op verzoek kan de kopsteun worden uitgerust met een gemotoriseerde zijbeweging.

Support frames

Het support frame is ontworpen voor optimaal papiertransport, om trillingen tot een minimum te beperken en de prestaties van de printkop te maximaliseren. DJM ontwikkelt verschillende soorten draagframes, afhankelijk van het type integratie en het productieproces.

Print module power supply

Voor maximale werking van de print module hebben we speciale power supply units ontwikkeld. De power supply is ingebouwd in een 19 inch rack waardoor deze eenvoudig in een industrieel cabinet kan worden bevestigd.

Logic Controller

Om de prestaties van de complete productielijn te optimaliseren heeft DJM een reeks Logic Controllers ontwikkeld. De basis Logic Controller (V1) biedt functionaliteit als synchro-start bij het werken met meerdere print modules, zelfs met gemengde technologieën, waardoor een gemakkelijke start van de printopdracht wordt gegarandeerd en tijd wordt bespaard tijdens het instellen. Ook parameters als afdrukvertraging kunnen worden ingevoerd en bevorderen de insteltijden van opdracht tot opdracht. Om de productieflexibiliteit te maximaliseren, kan de Logic Controller V2 ook cue-markeringen genereren, ontbrekende cue-markeringen compenseren of virtuele cue-markeringen genereren voor processen zonder markeringen op wit papier. Geavanceerde functionaliteit zoals 'splice protection', in-time snelheidscorrectie en in-time vertragingscompensatie is beschikbaar met Logic Controller V3.

Industriële kabelsets (aansluitset)

Voor maximaal probleemloos gebruik heeft DJM industriële kabelsets ontwikkeld. Deze speciaal gemaakte kabels zijn voorzien van alle benodigde bekabeling in de kabel, zoals glasvezel, voedingskabels, datakabels etc. Deze industriële kabel wordt beschermd door een heavy duty harnas en industriële connectoren en zorgt voor langdurige inzetbaarheid.

Drogers voor inkten op water- en UV-basis

Afhankelijk van het substraat, inkttype, inktbezetting, print resolutie en afdruksnelheid, kan extra droging vereist zijn.

Hiervoor bieden wij een breed scala aan verschillende drogers van infrarood tot UV. Voor UV inkten maken wij gebruik van LED gebaseerde drogers die de inkt uitharden (curing). Voor full color toepassingen of lastige media typen zijn ook 'pinning' LED unit beschikbaar die de inkt voor drogen. Hiervoor werken wij wereldwijd met toonaangevende fabrikanten samen.

Geïnteresseerd in hoe onze speciaal ontwikkelde apparatuur de prestaties van uw inkjet systeem maximaliseert?

Wij informeren u over 'onze tools' om uw productie te optimaliseren!