Stages

Software Engineering

DJM is een internationale producent van industriële inkjet printers. Wij werken samen met hoog aangeschreven kennisbedrijven, zoals HP en Fujifilm. Binnen het bedrijf werken we aan onze eigen inkt managementsystemen, workflow software, dataprocessen en besturingen van Real Time processen.

Onze producten worden toegepast in het printproces van allerlei variabele data. Denk hierbij aan het printen van krasloten, folders, verpakkingen maar ook T-shirts of tassen. Onze snelste technieken behalen nu printsnelheden van wel 5 m/s en worden wereldwijd ingezet.

Binnen het bedrijf werken we met verschillende programmeertalen, zoals C, C++ en VHDL. Je werkt samen met collega’s die jou graag ondersteunen maar je krijgt ook de verantwoordelijkheid om te werken aan je eigen project. Hieronder staan verschillende projecten die je kan gaan uitvoeren bij DJM.

Opdachten

 • Analyse tool met database op dan wel Pihub of server
 • User interface Octipus voor HP systeem
 • Octipus driver voor nieuwe HP kop
 • Testen met data tussen verschillende memory geheugen en verschillende sockets kopiëren
 • Ditheren op een Nvidia kaart/Cuda
 • User interface voor Logic controller/ hardware configuratie voor Octipus
 • Nozzle Patern test automatisch analyseren voor nozzle compensatie
 • Automatische kleur kalibratie

Embedded systemen

 • Head driver board ontwikkelen voor verschillende print modules
 • Verbeteren van de substrate carrier
 • Heater regeling voor het inkt management systeem
 • Nieuwe regeling voor nieuw systeem inkt management systeem
 • Automatisch head cleaning systeem

Mechanica

 • Automatisch head cleaning systeem
 • Vacuüm mes voor onder de printkop

Marketing

DJM wil succesvol worden in de markt van flexibele verpakkingen aangezien deze ook variabele data en inkjet printsystemen willen inzetten om sneller in te spelen op veranderende marktvragen, faciliteren van kleinere productieruns ed.

Tijdens de stage ga je een marktonderzoeksplan opstellen en uitvoeren. Uitgangspunt hierbij is om het huidige vervaardigingsproces van flexibele verpakking in kaart te brengen en te onderzoeken welke markttrends en thema’s er zijn. Je richt je hierbij op ontwikkelingen in productiebedrijven, zoals efficiëntie, productie varianten en inzet van materialen en de impact hiervan op het milieu.

Jouw onderzoek zal gebruikt worden in het marketingplan en meegenomen worden in marketingcampagnes.

Jouw taken

 • Je onderzoekt de verpakkingsindustrie wereldwijd, specifiek de flexibele verpakking, waarbij je trends en thema’s signaleert.
 • Je werkt intensief samen met sales en marketing om inzage te krijgen in DJM en haar producten en diensten.
 • Je rapporteert de directie regelmatig over je bevindingen.

Wie zoeken wij?

Zit jij in je laatste jaar van je opleiding en heb je behoefte aan een stageplaats waarbij je ervaring opdoet in de B-to-B markt in een internationale setting en een sterke affiniteit hebt met techniek en ICT?
Dan nodigen wij jou graag uit om te reageren!

Wat bieden wij?

 • Een meewerk-stageplaats voor 4 tot 6 maanden in Harderwijk.
 • Een stagevergoeding.
 • De mogelijkheid om ervaring op te doen bij een internationale, technische speler.

“Photonic driven inkjet"

DJM werkt aan het “Photonic driven inkjet”-project, waarvoor we van de EU een subsidie hebben ontvangen. Hoofddoelstelling van het project is het 3-dimensionaal registreren van substraatbewegingen en gelijktijdig aanpassingen te doen in het aansturen van de printmodule. Op deze wijze wordt onder alle omstandigheden de perfecte inkjetdruppel gecreëerd en wordt deze op de juiste plek op het substraat gepositioneerd. Om dit te realiseren moet een meetmethode worden ontwikkeld om het substraat te volgen en moeten sensoren worden ontwikkeld die deze metingen kunnen uitvoeren. Daarnaast moet een encoder worden ontwikkeld die in de X-, Y- en Z-dimensie metingen kan verrichten.'
Anders gezegd willen wij hiermee bereiken dat op een imprintsnelheid van 5 m/sec (300 m/min) - op bijvoorbeeld eerder gedrukte offsetvellen - iedere inkjetimprint digitaal in register met het offsetbeeld wordt gebracht, ongeacht standafwijkingen tussen de voordrukken. Dat geldt ook voor de fullcolour-inkjetprint zelf, waarvan de digitale kleurunits in register moeten blijven. Dat vraagt, in combinatie met een resolutie van 4.800 dpi en een printbreedte van 100 cm, om eerdergenoemde dataverwerking van 2,5 terabyte/sec. 

Veel ontwikkel- en doorgroeimogelijkheden

'Ik ben tijdens mijn studie begonnen bij DJM. Ik begon met een bijbaan en daarna kon ik ook mijn stage en afstudeeropdracht bij DJM uitvoeren. Na mijn studie ben ik fulltime aan de slag gegaan als Software Developer en nu werk ik aan een project waarbij we een nieuwe print module ontwikkelen.'
Gerco Smit
Software Developer

'In 2013 ben ik begonnen met mijn eerste stage bij DJM. Sindsdien heb ik bij DJM de mogelijkheid gekregen om door te studeren en daarnaast een uitdagende bijbaan te hebben waarin ik allerlei slimme oplossingen ontwikkel om inkjet technologie verder te brengen.'
Dinant Reijnders
Embedded Developer

Helemaal enthousiast geworden? Dan is het nu tijd om te reageren!

Stuur je motivatie naar ons en we kijken samen naar de perfecte plek voor jou.