DJM richt zich op photonics-driven inkjet

De drive van DJM is altijd geweest om zijn zakelijke partners de best mogelijke oplossing voor inkjetprinting aan te bieden. Deze wens resulteert in een duidelijke ontwerpfilosofie en richt zich op de ontwikkeling van inkjet-gerelateerde hard- en software.

De uitdaging bij inkjetprinten is altijd om de ideale druppel te vormen en deze in de juiste positie te plaatsen.

Voor onze 'volgende generatie' inkjetprintoplossingen zal DJM fotonica-technologie toepassen. Het nieuwste op het gebied van fotonica maakt het mogelijk enorme hoeveelheden gegevens te verzenden die nodig zijn om deze nieuwe afdrukoplossingen te leveren.

Subsidie ​​van OP-Oost en Europese Unie

Na een succesvolle pitch heeft DJM financiering ontvangen van de Europese Unie voor de realisatie van dit project. Voor contactloze druktechnieken is het substraattransport van groot belang voor het realiseren van afdrukken van hoge kwaliteit. Het hoofddoel van het project is driedimensionale registratie van substraatbewegingen en gelijktijdige aanpassingen van de printmodule op nozzle-niveau. Op deze manier ontstaat een situatie waarin de perfecte inkjetdruppel onder alle omstandigheden wordt gevormd en op de juiste plaats op het substraat wordt geplaatst.

Om dit te realiseren, is een nieuwe meetmethode ontwikkeld om het substraat nauwkeurig te volgen. Er zullen ook sensoren worden ontwikkeld die deze metingen kunnen uitvoeren - in de x-, y- en z-dimensie.

DJM werkt nauw samen met TNO voor dit project.