Transitie van de verpakkingsindustrie ondersteund met subsidie van OP-Oost en de Europese Unie

DJM ontwikkelt nieuwe inkjet printtechnologie voor de verpakkingsindustrie

De verpakkingsindustrie is onderhevig aan vele trends en ontwikkelingen. Grote aanjager is de algehele wens om de supply chain te verduurzamen.

Een van de trends is om de productie van verpakkingen te flexibiliseren door de inzet van digitale printtechnologie.

Met de inzet van deze digitale printtechnologie kunnen verpakkingsproducenten de productie flexibeler en duurzamer inrichten. Daarnaast kunnen zij beter anticiperen op veranderd consumentengedrag en trends als persoonlijke verpakkingen en de inzet van duurzamer verpakkingsmateriaal en inkten.

Consumenten eisen van fabrikanten en merkeigenaren een verantwoord duurzaamheidsbeleid ten aanzien van verpakkingen. Een trend is de transitie van plastic naar papier, maar tevens ook naar productie wijze, afval ed.

 

Subsidie van OP-Oost en Europese Unie

Vanuit OP-Oost en Europese Unie is vanuit een tweede tranche een subsidie verstrekt vanuit REACT-EU. Het doel van dit project is om door middel van demonstraties van digitale inkjet technologie de verpakkingsindustrie inzicht te geven in de mogelijkheden die deze technologie biedt en de duurzaamheidsaspecten hiervan. Op deze wijze draagt het project concreet bij aan de digitale transformatie van de verpakkingsindustrie.

Hiervoor ontwikkelt DJM diverse demonstratie printsystemen - voor de diverse toepassingen in de verpakkingsindustie - in samenwerking met geselecteerde internationale en regionale partners.